#4
december 2013
 
  inhoud

Van de redactie: Control your trip
Door Sanne van Gaalen 

Welke effecten een middel heeft en in hoeverre gebruik risico's geeft, heeft te maken met een aantal factoren. In het model van Zinberg (1984) worden deze factoren onderverdeeld in drug, set en setting.

[meer]

Middel:
Trippen & flippen over een kipcorn
Door Toastmanus Kipcorn 

Het is vrijdagavond. Er is een feest bij iemand thuis en dat wil ik natuurlijk niet missen. Ik zit al een tijdje in de research chemical scene en in mijn koffer ligt een zakje 3-Methoxyphencyclidine (3-MeO-PCP). Dat wil ik al een tijdje uitproberen. Op mijn weegschaal weeg ik voorzichtig het aantal milligram af.

[meer]

Cocaethyleen:
Twee halen, drie betalen
Door Joost Breeksema 

Sinds het millennium zijn coke en alcohol de meest populaire middelen in het uitgaansleven. Het bedwelmende effect van alcohol in combinatie met de opwekkende werking van coke is een geliefde combi. Wij vroegen het aan enkele ervaringsdeskundigen. "Alcohol zonder coke voelt voor mij alsof het feest niet compleet is", zegt Carlos (28).

[meer]

Is GHB de nieuwe heroine?
Door Sanne van Gaalen 

Karin (23) komt geregeld bij haar ouders over de vloer. Voor de gezelligheid, maar ook om af te kicken van de GHB. “Ik ga dan regelmatig bij haar kijken", zegt haar moeder. “Checken of ze nog ademhaalt.” 

[meer]

Setting:
A colourful fantasy
Door Sjoerd (pseudoniem) 

Samen met een paar vrienden organiseer ik tripfeestjes. Ons doel is de bezoeker een ultieme tripervaring te laten beleven. Veel vrienden en bekenden willen graag eens experimenteren met een tripmiddel. Wij bieden ze de mogelijkheid om een trip te ervaren in een daarvoor zeer geschikte setting.

[meer]

Black out na veel drank
Door Joost Breeksema 

Avondje flink gezopen en de volgende dag geen idee meer wat je hebt gedaan? Een black-out, het zal velen bekend voorkomen. Maar wat is het eigenlijk?

[meer]

Unity:
peer-to-peer drugsvoorlichting
Door Judith Noijen 

Wie kent ze niet? De gekleurde Unity drugsinfo standjes op feesten en festivals. Projectleider Judith Noijen neemt ons mee naar het prille begin van het voorlichtingsproject en de veranderingen door de jaren heen.

[meer]

Column Def P
Door Def P 

Def P is muzikant, tekstschrijver en grafisch vormgever. Met Osdorp Posse maakte hij furore als grondlegger van de Nederlandstalige rap. Voor apexx schreef hij een column over roken. “Er is een hoop veranderd sinds zelfs de beroemde Marlboroman met longkanker van zijn paard is geflikkerd.” 

[meer]

Roken:
Is het leven nog leuk zonder peuk?
Door Sanne van Gaalen 

Veel rokers steken op een feestje de ene na de andere sigaret op. Verwoede stoppogingen gaan in rook op. “Niet gek”, zegt senior-verslavingsarts en ervaringsdeskunidge Trudi Tromp-Beelen. “Roken is de moeilijkste verslaving die er is.”

[meer]

Set:
Gollum de duinen
Door Jochem (pseudoniem) 

Het gras danst in de wind, wolken drijven als een olievlek voorbij, bomen lijken te ademen en in de bloemen zie ik bizarre gezichten. We zijn aan het trippen in de duinen. Met z’n drieën aan de truffels. Voor mijn vrienden de vierde keer, ik heb het al iets vaker gedaan. Alles is goed, mooi en leuk. We hebben een prachtige dag, maar ineens is er het omslagpunt.

[meer]
 
I  N   D  I  T   N  U  M  M  E  R
Duplicate of Van de redactie:
Middel
Cocaethyleen
GHB vs. heroine
Setting
Black out
Unity
Column Def P
Roken
Set
 
 
 

archief

#0
#1
#2
#3
#4

links

drugs docu's
seks docu's
drugs links
seks links

algemeen

contact
over apexx
colofon
nieuwsbrief

 
 

apexx is een uitgave van de stichting MAINline drugs en gezondheid | Amsterdam | telefoon 020 6822660 | email info@apexx.nl